Почела градња новог вртића у Тутину

foto: PU Habiba Stošević, Tutin

У насељу Сврачиће у Тутину данас је положен камен темељац за нови вртић, који ће се простирати на приближно 1.000 метара квадратних.Зашто је важно: Изградњом новог објекта обезбедиће се 100 нових места за малишане из Тутина, чиме се практично укида листа чекања за упис у вртић у овој општини.

Завршетак изградње вртића у Тутину, у који ће бити уложено више од 94 милиона динара, предвиђен је за април 2023. године.

Држава, преко ресорног Министарства просвете, науке и технолошког развоја . а кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ гради или дограђује вртиће у још 22 локалне самоуправе широм Србије.

До сада су завршена три вртића – у Дољевцу, Житорађи и Сремској Митровици, до септембра ће бити још четири – два у Крушевцу и по једном у Лозници и Мерошини, у току су радови на вртићима у Владичином Хану и Прокупљу, док се почетак радова очекује и на објектима у Смедереву и Шиду.

За једанаест вртића у плану је расписивање тендера за извођаче радова, од којих је један за вртић у Новом Пазару од 270 нових места.

Програм „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, путем којег се обезбеђује проширивање капацитета и места у предшколским установама за 11.000 малишана, држава спроводи у сарадњи са Светском банком.

Повезане вести