Почела изградња Дунавског коридора

foto: MGSI

Почела је изградња брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац, односно Дунавског коридора. Радови на овом путу, дугом 67,9 километара, коштаће 337 милиона евра. Зашто је важно: Браничевски крај се повезује са Београдом и другим градовима који ће се надовезати на Дунавску магистралу.

Обновом и изградњом инфраструктуре у овом делу Србије стварају се бољи услови за привлачење значајних инвеститора, али и долазак већег броја туриста. То ће бити гарант опстанка не само Браничевског краја, већ и целе источне Србије.

Траса од Пожаревца до Голупца важна је и у повезивању овог дела Србије са Београдом и другим градовима који ће се надовезати на Дунавску магистралу, чија је обнова у току. Када  ова саобраћајница буде готова, од Београда до Великог Градишта биће потребно мање од сат времена.

Уговор о извођењу радова потписан је са кинеском државном компанијом „Šandong“, а подизвођачи ће бити домаће фирме.

Планирано је да прва од три деонице буде завршена до краја 2023. године, а цела саобраћајница до новембра 2024. На траси ће се наћи око 30 мостова и надвожњака, а међу њима је и нови мост који ће спојити обале Велике Мораве.

Повезане вести