Почела је обнова болнице у Пироту

foto: Opšta bolnica Pirot

Званично су почели радови на првој фази реконструкције Опште болнице Пирот.Зашто је важно: Биће коначно завршена, обновљена и дограђена зграда грађена још 1984. године.

Пројекат финансира Влада Србије, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, уз помоћ Града Пирота. Вредност радова на реконструкцији Опште болнице, тачније прве фазе, износи више од 300 милиона динара.

Реч је о сложеном пројекту за који се пројектна документација ради последње две године. Реновирање не сме да ремети рад болнице. У првој фази се решава  енергетска ефикасност. То значи замену спољашње столарије, санирање кровних површина. Измештају се соларни панели и сређује паркинг. Друга фаза ће се односити на унутрашње радове. Пандемија короне је и у овом случају отежала планиране радове.

Болница је рађена 1983. године средствима самодоприноса грађана Пирота и од тада није озбиљно реконструисана

Општу болницу Пирот чине две повезане целине – стационарни и амбулантно-поликлинички део. Поред тога, на парцели постоје помоћни објекти. Циљ реконструкције болнице је повећање енергетске ефикасности и разна функционална унапређења.

Планира се и изградња нове зграде Хитне помоћи у насељу Сењак, како би се додатно подигао ниво здравствене услуге.

Повезане вести