Почело пробно асфалтирање ауто-пута од Прељине до Паковраћа

foto: MGSI, Nenad Krstić

Данас је започето асфалтирање пробне деонице, у дужини од 500 метара, на потезу од Прељине до Паковраћа, у склопу ауто-пута „Милош Велики“.Зашто је важно: У питању  је 500 метара деонице пробног асфалта да би се видело како ће будући пут изгледати.

Грађани Чачка ће коначно осетити олакшање, јер транзитни саобраћај ка Босни и Херцеговини и Црној Гори неће ићи кроз центар града, односно моћи ће да комфорније користе саобраћајнице у самом граду.

Резултати који се постижу на изградњи деонице од Прељине до Паковраћа су, без обзира на обим посла на територији целе Србије, према процени надлежних институтуција,  више него задовољавајући.

На траси будућег ауто-пута у склопу Потеза III тренутно изводе радови на свим мостовским конструкцијама, пробијена је скоро цела траса, а почело је и асфалтирање пробне деонице.

У завршној фази су и радови у тунелу Трбушани, који се такође налази на Потезу III и дужине је 278 метара. Дужина деоницe од Прељине до Пожеге износи 30,9 километара и изузетно је комплексна јер готово трећину трасе чине мостови и тунели.

Деоница Прељина–Пожега представља део аутопута Е-763, односно део ауто-пута Београд-Јужни Јадран, којим се остварује веза између Србије и Црне Горе и кључна је за повезивање региона и јачање туристичких и привредних капацитета.

Повезане вести