Почиње изградња новог вртића за 250 малишана у Смедереву

foto: Ministarstvo prosvete

Данас је положен камен темељац за изградњу новог вртића од 250 места у смедеревском насељу Радинац.Зашто је важно: Ово је најбољи начин да се обезбеде услове за већи обухват деце предшколским васпитањем и образовање и подршку родитељству, јер се бришу листе чекања и омогућава родитељима да, док су посвећени радним обавезама, своје малишане оставе на…

Нови вртић у Радинцу једанаести је по реду објекат на коме се започињу радови из подршку Светске банке. У изградњу вртића бити уложено приближно 169 милиона динара, а објекат ће бити величине око 1.600 метара квадратних.

Рок за завршетак радова 12 месеци, а објекат ће бити оспособљен за пријем деце пре свега из насеља „25 мај“, Радинац, Раља, Липе и Враново, где има 7.000 становника.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Светском банком, у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, спроводи изградњу нових, доградњу постојећих, адаптацију и опремање вртића у Србији.

Овим пројектом биће обухваћена 23 објекта, а укупна вредност инвестиције је 47 милиона евра. Пројекат, поред проширења капацитета и изградње предшколских установа, посебну пажњу посвећује унапређивању знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за више од 12.000 васпитача.

Повезане вести