После 35 година почиње реконструкција здравствене инфраструктуре у Војводини

foto: Klinički centar Vojvodine

Нови изглед добија Клинички центар Војводина, граде се ламеле „Б“ и „Ц“.Зашто је важно: После 35 година креће реконструкција здравствених објеката важних за Војводину.

Нова зграда КЦ Војводине имаће  око 35.000 метара квадратних и за то ће бити утрошено 28,5 милиона евра. Рок за завршетак радова је 29 месеци. Обновљени и новоизграђени објекти ће имати 348 постеља – стандардне, полунтензивне и интензивне неге, али и за пацијенте који су трансплантирани.

Операције ће се обављати у 16 операционих сала.

Средства за реконструкцију КЦ Војводина део су већег свеобухватног пројекта вредног 200 милиона евра из кредита Европске инвестиционе банке.

Нови објекат блокова „Б“ и „Ц“ имаће око 30.000 квадрата. Биће укупно 348 кревета, од чега 288 обичних кревета, 22 кревета хируршке интензивне неге, 24 кревета хирушке полуинтензивне неге и 14 кревета за јединице за трансплантацију.

У склопу објекта биће и одељење радилогије, нуклеарне медицине, централне стерилизације и централна лабораторија. Главни пројекат за тај клинички центар је завршен 2015. године, а грађевинска дозвола добијена октобра 2016. године.

Инвестициона вредност пројекта је 32,6 милиона евра. Спратност објекта је П+3+Пк и делом П+4, укључујући и директну топлу везу Ламеле “Б“ са Поликлиником и Интерном медицином, као и са Ламелом “А“ у којој је Ургентни центар.

За извођача радова на тендеру је изабран Конзорцијум „ГХ Холдинг“ из Љубљане и „Делта Инжењеринг“ из Београда.

Повезане вести