После три деценије у Војну болницу у Нишу уложено више од милион евра

Foto: Ministarstvo odbrane

У Војној болници у Нишу реконструисано је Одељење за радиологију. Осим инфраструктурних радова, с циљем пружања квалитетније здравствене заштите војним и цивилним осигураницима, набављена су и четири дигитална рендген апарата нове генерације који омогућавају бржу и прецизнију дијагностику. У Војну болницу Ниш у протеклих годину дана уложено је више од милион евра.Зашто је важно: Обнова…

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић каже да је у плану је да се изради идејни пројекат за изградњу ургентно-пријемног блока, као и његово опремање.

Радиолог потпуковник др Милорад Пејчић рекао је да је дигитализација у Одељењу за радиологију од великог значаја. Постоји више бенефита дигитализације – осим квалитета и комфора постиже се већа ефикасност приликом рада, као и уштеда на материјалу.

Реч је о савременим дигиталним радиодијагностичким уређајима најновије генерације, а створени су услови за увођење нових инвазивних и неинвазивних дијагностичких процедура из области радиолошке дијагностике.

Повезане вести