Постављено 17 километара брзе пруге између Старе Пазове и Новог Сада

Foto: „Infrastruktura železnica Srbije“

Првих 17 километара нове пруге за брзине до 200 километара на сат постављено је на деоници између Старе Пазове и Новог Сада. Зашто је важно: У питању је деоница која је важна за овај регион, али је и део међународне брзе пруге Београд – Будимпешта.

Радове на овом делу брзе железничке трасе изводи руска компанија „RŽD International“ . Досад је на отвореној прузи између Старе Пазове и Новог Сада изведено око 22 одсто од укупно уговорених радова.

Модернизација и изградња двоколосечне отворене пруге Стара Пазова – Нови Сад, дуге 40,4 километра, укључујући и изградњу тунела и вијадукта „Чортановци“,  део су пројекта изградње пруге за велике брзине до 200 километара на сат између Београда и Будимпеште.

Вредност уговорених радова на отвореној прузи Стара Пазова – Нови Сад износи 247,9 милиона долара, а  пројекат се финансира из руског кредита за модернизацију српских железница.

Радови на реконструкцији и модернизацији отворене пруге Стара Пазова – Нови Сад почели су 16. марта 2018. године, а рок за њихово извођење је 48 месеци.

Повезане вести