Потписан уговор за приступну саобраћајницу Горњи Милановац-петља Таково

Foto: MGSI

Са представницима кинеске компаније „Power construction corporation of China“ потписан је комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац-петља Таково, као и Оквирни споразум о реализацији пројеката изградње обилазница око Пожеге, Ужица и Лознице и тунела испод превоја Кадињача.Шира слика: Приступна саобраћајница Горњи Милановац–петља Таково дугачка је 9,4 километара, од…


Радови би требало да почну у априлу наредне године. Обилазница око Пожеге биће дуга 3,8 километара и спајаће државни пут првог реда Чачак–Пожега–Ужице и државни пут првог реда Косјерић–Пожега–Ариље са петљом Пожега на ауто-путу ка Црној Гори који је у изградњи. Обилазница око Ужица у дужини око 30 километара биће део ауто-пута ка Црној Гори.


Обилазница око Лознице дужине 13,6 километара и ширине 30 метара део је пројекта изградње брзе саобраћајнице Ваљево–Лозница. На обилазници ће бити 16 укрштања са локалним путевима – седам површинских и девет денивелисаних укрштања.


Тунел испод превоја Кадињача, дужине 1.260 метара, требало би да скрати пут од Ужица до Бајине Баште за шест километара и да олакша саобраћај тако што ће се избећи више ризичних оштрих кривина испод Кадињаче, које су током снежних падавина тешко проходне, па је постојећи пут Дуб–Дубци зими неретко и затворен. Реконструисани пут ће бити дуг 6,28 километара.

Повезане вести