Потписани уговори о изградњи вртића у Радинцу и Шиду

foto: pexels-pixabay

Потписивањем уговора локалних самоуправа са ресорним министарством просвете, отворен је пут изградњи два нова вртића у Радинцу, код Смедеревa, и Шиду, чији је капацитет 390 места.Зашто је важно: Један од стратешких циљева државе је повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем. Изградњом нових вртића, повећањем њихових капацитета и подизањем квалитета васпитања и образовања на свим…

Нови вртић у Радинцу простираће се на више од 1.600 метара квадратних и имаће места за 250 малишана, а вредност инвестиције је приближно 169 милиона динара.

За објекат у Шиду издвојено је више од 131 милион динара и простираће се на површини већој од 1.100 метара квадратних, а имаће капацитет 140 места.

Планирани рок за завршетак радова на ова два објекта јесте годину дана.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Светском банком, спроводи пројекат изградње нових вртића у оквиру програма „Инклузивно предшколско васпитање и образовање.“

Овај програм, осим проширења капацитета од 11.000 нових места кроз изградњу нових и проширење постојећих предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за више од 12.000 васпитача.

Битан аспект програма јесте и инклузија деце од најранијег узраста, као и сензибилисање и едукација родитеља о овом питању.

Повезане вести