Пројекат обнове болнице у Суботици на доради

foto: Grad Subotica

Дорађује се пројекат реконструкције болнице у Суботици како би испунио све неопходне захтеве.Зашто је важно: Планира се већи број хируршких сала што значи и већи број операција.

План је да се обнови главна зграда и 16 објеката и двориште, а што се налази на 35.000 квадрата. Обнова Опште болнице у Суботици финасира се преко Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије, а према проценама у радове би требало да буде уложено око 40 милиона евра.

Уз главну зграду и објекте у болничком кругу, треба да буде уређено и шест хектара дворишног простора, са саобраћајницама, водоводном и канализационом мрежом, термоенергетским постројењем…

Почетак радова се очекује 2023. године.

Реконструкција подразумева раздвајање стационарна од амбулантног дела,  као и повезање свих објеката „топлом” везом. Планиране су  двокреветне и једнокреветне собе с купатилом, модуларним системом подешавања уз лежај, и сензорима у поду – јављачима пада пацијента.

Број хируршких сала са садашњих пет биће повећан на осам. Постојећа четири лифта биће замењена новим уз додатна три који ће бити у служби пацијената и посетилаца, док ће болница добити још најмање шест нових техничких и теретних лифтова за превоз санитетског материјала.

Повезане вести