Ауто-путеви и брзе саобраћајнице које Србија добија у 2023. години

0 км
ауто-путева и брзих саобраћајница изграђено у периоду 2000-2012
0 км
ауто-путева и брзих саобраћајница изграђено у периоду 2013-2022
0 км
ауто-путева и брзих саобраћајница се тренутно гради
0 км
ауто-путева и брзих саобраћајница у фази планирања и реконструкције
0 км
обновљених магистралних и регионалних путева

…2023. године

0
пројеката је тренутно актуелно
0
одсто бруто домаћег производа издваја се за јавне инвестиције
0
милијарди евра вреде пројекти који су за Србију од капиталног значаја

Mart 2023.

otvara se deonica Surčin – Novi Beograd na delu autoputa E-763, dužine 10,2 kilometara. Državni put, navedena deonica nalazi se na levoj obali reke Save, projektovana za računsku brzinu od 80 km/h, predstavlja najkraću vezu između grada Beograda i autoputa E-763 („Miloš Veliki“).

April 2023.

Završava se deonica Moravskog koridora, od Pojata do Makrešana, duga 18 kilometara

Jul 2023.

puštanje u saobraćaj Obilaznice oko Beograda, do Bubanj potoka i ugovaranje rada na 31 kilometru od Bubanj potoka do Pančeva, gde će biti veliki drumsko – železnički most kod Vinče.

Avgust 2023.

Završetak radova na deonici autoputa dugoj 13 kilometra između Rume i Šapca. Kada se, do kraja 2024. godine, okončaju radovi na 52 kilometra dugoj deonici između Rume i Šapca, putnici više neće morati da prolaze kroz gužve u Jarku, Hrtkovci, Platičevu. Na novoj deonici autoputa će se, prema procenama stručnjaka, putovati oko 45 minuta

Septembar 2023

Deonica Makrešane – Koševa iznad Kruševca, na Moravskom koridoru. KRUŠEVAC se povezuje sa Koridorom 10

До краја године:

  • Биће завршено првих 5,5 километара који су у саставу будућег аутопута Е 80 Ниш – Мердаре (укупне дужине 76,3 километара), а затим ће грађевинари наставити радове на изградњи деонице ка Прокупљу.
  • Биће окончани радови на брзој саобраћајници Иверак – Лајковац, укупне дужине 18,3 километара. Овом саобраћајницом спаја се Ваљево са ауто-путем „Милош Велики”. Брза саобраћајница ће имати по две траке у оба смера и пројектована је за брзину до 100 километара на сат.
  • До краја године, грађане очекује и отварање дела аутопута Прељина – Пожега, на деоници Паковраће – Пожега. На овој захтевној деоници Коридора 11 налазе се неки од најдужих тунела у Србији – Лаз и Муњино брдо.
  • Напредују радови и на брзој саобраћајници која ће, у дужини од 70 километара, кроз источну Србију спојити Пожаревац, Голубац и Велико Градиште са Коридором 10.
  • Очекује се уговарање изградње пута који би повезао крајњи северозапад и североисток Војводине, односно граничне прелазе Бачки Брег и Наково. Траса би према пројекту требала да буде дугачка око 175 километара, а укупна вредност радова је око 840 милиона евра.

До марта 2024. године

  • Биће завршен део ауто-пута Београд – Сарајево – деоница од Кузмина до Раче. У питању је важан пројекат који се ради у оквиру пројекта „Србија 2025“.