Радови на обилазници око Београда у Сектору 5 у завршној фази

foto Putevi Srbije

Динамика радова на обилазници око Београда на Сектору 5 код тунела Стражевица је задовољавајућа и очекује се да се овај тунел отвори у планирано време за саобраћај.Зашто је важно: План је да се тунел отвори 15. јуна ове године.

У наредних шест до осам месеци отвориће се за саобраћај и Сектор 6, чиме ће прича на тему обилазнице око Београда бити завршена. По завршетку овог пројекта биће омогућено да транзитни саобраћај иде брже и ефикасније што ће знатно смањити количине аерозагађења у Београду, али и утицати на еконоски просперитет наше земље.

Тунел Стражевица на Сектору 5, који је дугачак 733 метра, почео је да се гради фебруара 2019 године. Ради се о изузетно комплексном тунелу.

Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километра, а у априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара.

Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Power Construction Corporation of China Ltd“ и азербејџанском компанијом „Azvirt“.

Повезане вести