Расписан конкурс за уређење комплекса „Студентски град“

foto: Ministarstvo prosvete

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, у сарадњи са Удружењем архитеката Србије, расписало је јавни међународни једностепени архитектонско-урбанистички конкурс за уређење комплекса, изградњу нових и реконструкцију постојећих смештајних капацитета у комплексу „Студентски град“ на Новом Београду.Зашто је важно: Изградњом нових капацитета у Студентском граду биће значајно унапређен стандард студената.

У оквиру пројекта “Студентско становање” који се реализује уз подршку Развојне банке Савета Европе ЦЕБ, биће обезбеђено 48.500.000 евра за изградњу нових и реконструкцију и доградњу постојећих студентских домова.

У првој фази, поред новог објекта у Студентском граду, уложиће се средства за завршетак студентског дома у Нишу, чиме се обезбеђује укупно 1.400 нових места у студентским домовима у ова два универзитетска центра.

План је да објекат студентског дома у Студентском граду у Београду, за који је расписан јавни међународни архитектонско-урбанистички конкурс, буде површине приближно 24.000 квадратних метара, са укупно 1.000 нових места за смештај студената.

Повезане вести