У Општу болницу у Лозници стиже опрема вредна 9,3 милиона евра

foto: pexels/mart-production

Расписан је тендер за набавку медицинске опреме за потребе болнице у Лозници. Савремена опрема стиже до марта 2023. годинеЗашто је важно: Пацијентима који се лече у Лозници ће већ на пролеће бити обезбеђена боља дијагностика и квалитетније лечење.

Расписан је међународни тендер за опремање болнице у Лозници. Вредност набавке је скоро 9,3 милиона евра. Тендер има једанаест целина, процењена вредност по комаду потребне медицинске опреме креће се од 44.000 до 1,9 милиона евра, без ПДВ.

Предмет јавне набавке је опрема за ендоскопску хирургију и дијагностику, патолошку лабораторију, офталмологију, радиологију, физикалну медицину, операциона сала и хирушки инструменти, анестезија и интензивна нега, мобилна дијагностичка опрема, болнички намештај, стерилизација и ИТ опрема. Уговор о набавци биће закључен са најповољнијим понуђачем у међународном отвореном поступку, у складу са условима одређеним тендерском документацијом и свим осталим документима који ће чинити саставни део уговора.

Република Србија је закључила уговоре о кредиту са Банком за развој Савета Европе за финансирање пројекта ‘’Унапређење инфраструктуре у области здравствене заштите у Србији“ и намерава да део средстава из овог кредита искористи за плаћања за потпројекат ”Општа болница у Лозници”.

Повезане вести