Расписан позив за извођача радова на пристаништу код Великог Градишта

foto: Ramska tvrđava Veliko Gradište

Републичка Агенција за управљање лукама објавила је понуду за извођење радова на изградњи инфраструктуре међународног пристаништа на локацији тврђаве Рам код Великог Градишта.Зашто је важно: Квалитетнија лучка инфраструктура допринеће унапређењу међународног и домаћег речног путничког саобраћаја.

Према подацима објављеним у јавној набавци ради се о радовима на изградњи хидро-грађевинског објекта. Процењена вредност посла око изградње овог међународног путничког пристаништа је 33,3 милиона динара, а рок за извршење радова је 180 дана.

Идеја је била да се отварањем међународног путничког пристаништа,  Рамска тврђава приближи туристима из целог света и употпуни понуда Доњег Подунавља. Циљ је да се искористе бројне могућности Дунава, али и Саве за даље поспешивање међународног и домаћег речног путничког саобраћаја. Отварање понуда приспелих на јавну набавку заказано је за 29. април.

Влада Србије је 2019. године донела Уредбу о утврђивању лучког подручја међународног путничког пристаништа у насељу Рам у Великом Градишту.

Повезане вести