Редовна замена контингента Војске Србије у Либану

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су се припадници Војске Србије, који су од децембра прошле године били ангажовани у саставу мировних снага Уједињених нација у Либану, јуче вратили у Србију, након успешног учешћа у овој мировној операцији.Зашто је важно: У саставу контингента Војске Србије, који је претходних седам месеци био ангажован у…

Они су у мисији професионално и одговорно реализовали све задатке и тако на најбољи начин оправдали углед српског војника и Војске Србије у међународном окружењу.

Њих ће на дужностима у овој блискоисточној земљи заменити припадници Војске Србије који су јуче отпутовали у зону операције и који ће наредних шест месеци извршавати одговорне задатке на очувању мира.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године упућивањем пет штабних официра, а од тада је број припадника Војске Србије у овој мисији значајно увећан.

Тренутно у зони операције, осим снага у сектору „Исток“, Војска Србије ангажује и вод за заштиту снага у саставу италијанског контингента у сектору „Запад“.

Повезане вести