Реконструкција болнице у Лозници завршена после 34 године

foto: Bolnica Loznica

Завршена је коначно изградња Хируршко-гинеколошког блока у Општој болници у Лозници која је започела 34 године раније.Зашто је важно: Када све буде завршено болница ће имати практично само старе темеље, а Лозничани много боље услове за лечење у свом граду.

Хируршко-гинеколошки блок је површине 6.250 квадратних метара, вредан 1,12 милијарди динара, са седам операционих сала, међу којима је и ангио-сала, коју установа до сада није имала.

У новом здању су једна ортопедска, две хирушке сале, по једна за потребе ОРЛ, Очног и Гинеколошко-акушерског одељења. Ту су интензивна и полуинтензивна нега, лекарске амбуланте, нова трафостаница са СКАД системом и резервним агрегатским напајањем свих здања површине 32.000 квадратних метара. Направљена је станица медицинских гасова, централна стерилизација за цео здравствени центар, двокреветне болесничке собе са мокрим чвором, два путничка и два теретна лифта, најсавременији систем вентилације, дојаве пожара, противпожарне заштите и видео-надзора.

За уређење Интерног, Грудног и Одељења психијатрије, модерну котларницу и другу опрему, држава је дала готово три милијарде динара или око 24,7 милиона евра.

У наредној фази радова планирана је реконструкција старе Хирургије, Урологије, Ортопедије и Гинекологије, као и других објеката, зграде дома здравља, Онкологије, Инфективног одељења и Патологије. У претходној фази реконстурисани су Грудно одељење, Психијатрија, као и Интерно, коме је дограђен и спрат.

Повезане вести