Саобраћај на новом ауто-путу од Руме до Шапца за годину дана

foto: Koridori Srbije

Настављени су радови на петљи “Хртковци” у оквиру изградње ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.Зашто је важно: У питању је стратешки важан инфраструктурни пројекат за овај део Србије.

Реч о једном од десет пројеката важних путева који се тренутно реализују без прекида, што је и најбољи показатељ да ће се одржати економски раст, али и за локалне самоуправе обезбедити нова перспектива и још бољи услови за компаније, раднике и грађане.

Циљ је да се следећег септембра отвори део ауто-пута који ће спојити Руму и Шабац и мост на Сави код Шапца.

Сви радови одвијају се планираном динамиком захваљујући доброј сарадњи свих учесника овог пројекта. Тренутно је на читавој траси ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница ангажовано 460 радника, са 350 јединица механизације, док се најинтензивније активности изводе на деоници ауто-пута Рума–Шабац.

Укупна дужина деонице је 78 километара, од чега је ауто-пут Рума–Шабац дужине 22,08 километара, а дужина деонице Шабац–Лозница, која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице, износи 55 километара.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на ауто-путу Рума–Шабац и брзој саобраћајници Шабац–Лозница закључен је са азербејџанском компанијом “Азвирт”, а уговорена цена радова је 467,5 милиона евра.

Повезане вести