Саобраћајница Пожаревац–Голубац стратешки важна за Браничевски округ

foto: MGSI

Пожаревац ће, изградњом брзе саобраћајнице Пожаревац–Велико Градиште–Голубац, постати индустријски центар Браничевског округа.Зашто је важно: До краја следеће године очекује се спајање Пожаревца са Коридором 10, што ће овом граду омогућити директну везу са Београдом, Нишом и целом Европом.

Динамика радова на овој деоици је добра захваљујући ефикасном процесу експропријације. На изградњи Дунавског коридора свакодневно ангажовано приближно 200 радника са исто толико механизације, при чему ће се број запослених  значајно увећати када се почне са радовима на објектима.

Брза саобраћајница државни пут IБ реда, ауто-пут Е75 Београд–Ниш (петља „Пожаревац“)–Пожаревац (обилазница)–Велико Градиште–Голубац је пројекат који ће допринети бољој приступачности, али и растеретити саобраћај обилазницама урбаних подручја Пожаревца и Великог Градишта.

Такође, утицаће на развој инфраструктуре, економије, привреде и туризма додатном популаризацијом важних локалитета, попут Смедеревске тврђаве, археолошког парка Виминацијум, тврђаве Рам и Голубца и Сребрног језера.

Укупна дужина брзе саобраћајнице износи 68 километара.

Повезане вести