Спрема се „Каменица 3“

foto: Institut za plućne bolesti

Обезбеђен је новац за градњу додатног објекта за потребе Института за онкологију у Сремској Каменици, али ће бити простора и за пацијенте друга два института.Зашто је важно: Грађани Војводине више неће морати у Београд на интервенције икс ножем.

Покрајинска влада је донела решење којим се 26,5 милиона динара усмерава Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици за финансирање израде идејног решења и пројектно-техничке документације објекта „Каменица 3“ са ПЕТ центром.

Идејним решењем је предвиђена изградња објекта површине 8.200 квадрата, чиме би се решио проблем са недовољним постељним капацитетима на Институту за онкологију. Истовремено, обезбедио би се простор за Центар за палијативно збрињавање најтежих болесника. Додатни простор добио би и Институт за плућне болести за проширење Дневне болнице за хемиотерапију пулмолошких пацијената, док би Институт за кардиоваскуларне болести овим проширењем на првом месту добио просторне капацитете за извођење дијагностички важних процедура.

Реч је о доградњи укупно четири нивоа на постојећим институтима.

Када се доградња заврши, у нове етаже ће се преселити три института – Институт за онколошке болести, Институт за плућне болести и Институт за кардиоваскуларне болести.

Прва фаза радова подразумева завршетак и опремање ПЕТ центра.

Повезане вести