Сређује се КБЦ „Земун“

foto: Ministartsvo za javna ulaganja

Реконструишу се три зграде Клиничког центра „Земун“ – објекат Неурологије, Педијатрије и Поликлиника.Зашто је важно: Обнављају се стари објекти и стиже модерна опрема неопходна за квалитетнији приступ лечењу грађана.

У обнову зграда и опремање клинике најсавременијом опремом биће уложено близу 4,6 милиона евра из средстава Развојне банке Савета Европе.

Објекат неурологије – чине две грађевинске целине: улична зграда и дворишна зграда. Улична зграда је изграђена 1899. године, док је дворишна грађена и дограђивана у различитим периодима двадесетог века. Предвиђена је потпуна реконструкција обе зграде у оквиру постојећег габарита. Радиће се на системима развода инсталација, опреме и уређаја и припадајућег дворишта.

Објекат педијатрије изграђен је 1928. године. Предвиђена је потпуна реконструкција објекта у оквиру постојећег габарита са интервенцијама на уградњи додатног малотеретног лифта.


У КБЦ „Земун“ је  стигла нова опрема: систем за магнетну резонанцу , вредан 865.000 евра, дигитални ангиографски систем за кардиолошку дијагностику и интервентне процедуре,  који кошта 553.000 евра, дигитални радиографски систем од 83.000 евра и кардиоваскуларни ултразвучни систем  вредност: 124.000 евра.

У плану је и измештање амбулантно – поликлиничке службе из сутерена у приземље и формирање стационара у поткровљу. У сутерену ће бити техно-економски блок са дистрибутивном кухињом и подстаницом. На спрату је предвиђено стационарно лечење.  Предвиђа се реконструкција објекта у оквиру постојећег габарита.

Повезане вести