Ускоро радови на Инфективној клиници у Нишу

foto: Infektivna klinika Niš

Нишки Универзитетски клинички центар замениће водоводну и канализациону мрежу на Инфективној клиници у овом граду.Зашто је важно: Омогућавају се бољи услови за смештај болесника и њихово лечење.

Планирани радови и набавка нових санитарија коштаће 70 милиона динара. Тај износ је пола процента годишњег буџета Универзитетског клиничког центра у Нишу.

Радови подразумевају и набавку и уградњу нових санитарија на целој клиници. Након комплетне замене водоводне и канализационе мреже, потребно је урадити и пратеће радове – малтерисање зидова који су оштећени приликом претходних радова, глетовање, кречење и фарбање, као и керамичарске радове, постављање хидроизолације и нове електричне инсталације и друге грађевинске радове.

Тендер је био отворен до краја новембра 2022. године, па се радови очекују у 2023. години.

УКЦ Ниш је добио од Министарства здравља новац за реконструкцију комплетне водоводне, канализационе и електро мреже Клинике за инфективне болести, а потом ће бити реконструисан простор Кардиологије.

Клиника за гинекологију и акушерство отворена је 1971. године, а зграда старе Интерне клинике, у којој је Кардиологија, најстарији је објекат у УКЦ Ниш, изграђен још 1910. године.

Повезане вести