Стотине километара оптичких каблова на железничком Коридору 10

Foto: Infrastruktura železnica Srbije“

„Инфраструктура железницe Србије“ потписала је са конзорцијумом домаћих компанија у којем су Институт „Михајло Пупин“ и „Телефонкабл“, уговор о рехабилитацији и модернизацији електротехничке инфраструктуре на пругама међународног железничког Коридора 10. Посао је вредан око 3,5 милиона евра.Зашто је важно: Модернизација електротехничке инфраструктуре значајно ће повећати ефикасност и безбедност железничког саобраћаја на српским пругама.

Уговором је обухваћена рехабилитација електротехничке инфраструктуре на пругама железничког чвора Београд и деоницама Стара Пазова – Шид, Ресник – Лапово и Мала Крсна – Велика Плана. Средства су обезбеђена из кредита Европске банке за обнову и развој, а предвиђени рок за завршетак уговорених радова је 400 дана.

До овог посла конзорцијум домаћих фирми дошао је на међународном тендеру, у складу са правилима ове Европске банке за обнову и развој.

Пројектом је планирано да у београдском железничком чвору и на деоници барске пруге од Београда до Ваљева буде постављено 120 километара оптичких каблова. Тако ће бити осветљено 25 путних прелаза од Београда до Ваљева, а на њима ће бити инсталиран и видео надзор.

Модернизација електротехничке инфраструктуре значајно ће повећати ефикасност и безбедност железничког саобраћаја на српским пругама.

Повезане вести