Теретни саобраћај на брзој прузи само ноћу – (видео)

Брзом пругом Београд – Нови Сад кренули су и теретни возови. Зашто је важно: Теретни саобраћај, за сада, функционише само ноћу, уз посебне услове и процедуре на брзој прузи.

Први теретни воз прошао је брзом пругом од Београда до Новог Сада. „Инфраструктура железница Србије“ је, током ноћи, у саобраћај пустила укупно седам теретних возова, од којих из Београда у правцу севера пет, а из Новог Сада ка главном граду – два.

Саобраћај теретних возова одвијаће се сваке ноћи од 23.00 часова до 5.00 сати ујутру, на деоницама магистралне брзе пруге Стара Пазова – Нови Сад Ранжирна и Инђија- Нови Сад- Нови Сад Ранжирна.

Имајући у виду да је прва српска брза пруга Београд – Нови Сад инфраструктурни објекат од посебног значаја, са најсавременијом опремом и велике вредности, сви превозници у теретном  железничком саобраћају упознати су са својим обавезама и одговорностима. Појачан је надзор са циљем повећања безбедности транспорта, а обавезан је и додатни технички преглед возних средстава и локомотива.

Дефинисани су и посебни услови и утврђена додатна процедура организовања теретног железничког саобраћаја на брзој прузи, а све са циљем да се целокупан транспорт возова обавља редовно, несметано и безбедно на највишем нивоу.

Према најавама, сваке ноћи ће брзом пругом између Београда и Новог Сада саобраћати између пет и десет теретних железничких композиција.

video: Infrastruktura Železnice Srbije

Повезане вести