У Кладову актуелно шест градилишта

foto: Projekat Čista Srbija

 У Кладову почели радови на изградњи фекалне канализације на још једној локацији, па је тако у овом граду тренутно активно чак шест градилишта у оквиру пројекта Чиста Србија.Зашто је важно: Недостатак канализације мештанима ове општине прави велике проблеме, који ће након изградње 41 километра канализационе мреже у овој општини, коначно бити решени.

Радови на изградњи канализационе мреже почели су у Улици Обала Рита која је једна од шест локација на којима се реализује пројекат Чиста Србија. Радови се изводе у дужини од 2.992,00 метра. Радови се спроводе у пет улица, биће повезане и попречне, на око 3 километра уградиће се цеви пречника 200 и 250 милиметара и изграђено 96 шахти.

Пројектом “Чиста Србија”  предвиђено је да у Кладову буде, осим 41 километара канализационе мреже, буду изграђена и два постројења за прераду отпадних вода у приградском насељу Костол и у МЗ Подвршка.

Фекалну  канализацију, осим мештана насеља Рит на градској периферији, добиће и становници Велике Врбице као и станари у делу Брзе Паланке, Рткова и Корбова, док ће нову канализациону мрежу дужине 11 километара добити становници  у насељу Подвршка. Вредност свих радова у Кладову је 21,3 милиона евра.

Повезане вести