У Сопоту се гради 220 километара канализационе мреже

Foto: Čista Srbija

Kроз пројекат ,,Чиста Србија“ у Сопоту  ће бити изграђено 220 километара канализационе мреже и три погона за пречишћавање отпадних вода. Вредност инвестиције је 97,55 милиона евра.Зашто је важно: Погони за пречишћивање воде и за индустрију и за насеља.

Погони за пречишћавање вода градиће се на локацијама: Сопот и за индустријску зону места Ђуринце, Ропочево, Неменикуће; Мали Пожаревац и за околна насеља Раља, Паршањ, Мала Иванча и Рогача.

Ова београдска општина је некада била искључиво пољопривредна средина, али се протеклих година, захваљујући улагањима и државе и града Београда, претворила у мали индустријски и туристички центар.

Општина Сопот постала је значајна за цео Београд, посебно током лета када се многобројни житељи престонице ове досељавају. И држава наставља са инвестицијама у ову општину.

Када је у питању Сопот, приоритет су и путеви и пружни прелази. У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре најављују обнову путева у овој општини. Тренутно се рехабилитује саобраћајница од Ђуринаца до Сопота.

Повезане вести