Улажу 90 милиона за већу безбедност шест путних прелаза

Foto: Infrastruktura železnica Srbije

„Инфраструктура железнице Србије“ обезбедиће у наредном периоду полубраницима и светлосном сигнализацијом шест путних прелаза у Србији.Зашто је важно: Биће обезбеђена већа безбедност свих учесника у саобраћају на шест прелаза.

За тај посао “Инфраструктура железнице Србије“ ће издвојити 90 милиона динара, а приоритети су одређени на основу захтева локалних самоуправа, због повећаног обима друмског саобраћаја.

Новом сигнално-сигурносном опремом  биће обезбеђен путни прелаз у насељу Клење, на магистралној прузи Београд – Младеновац, као и у самом Младеновцу. На магистралној прузи Ниш – Прешево у полубраницима и светлосном сигнализацијом биће обезбеђени путни прелази у месту Рајинце, недалеко од Прешева, као и између железничких станица Лесковац и Ђорђево.

У плану је и обезбеђење и на једном путном прелазу  у Суботици, на магистралној прузи Суботица – Богојево – државна граница,  али и на путном прелазу у месту Брасина, на регионалној прузи Рума – Шабац – Доња Борина – државна граница.

Најкасније до краја новембра радови би могли да буду завршени на три од планираних шест путних прелаза, и то у местима Клење, Брасина и Рајинце, а након тога наставиће се активности на постављању нове сигнално-сигурносне опреме и на престала три путна прелаза обухваћена овим пројектом.

Повезане вести