Ваљевска болница чека урбанисту

foto: Grad Valjevo

Расписан је конкурс за израду планске документације за реконструкцију Опште болнице у Ваљеву.Зашто је важно: Циљ је хитна модернизација постојеће болнице, као и њена доградња.

Општа болница у Ваљеву расписала је на Порталу јавних набавки тендер за израду урбанистичког пројекта и идејног решења изградње, доградње и реконструкције те здравствене установе. Односи се на њен део који се налази у Пастеровој улици.

Рок за подношење пријава је 7. јул 2022. године.

Програм интервенција подразумева реконструкцију постојећих објеката, у складу са новим стандардима и планираним функцијама, доградњу постојећих објеката болнице – Хируршки блок, Рехабилитациони центар, Руска болница, као и изградњу нових – Дијагностика и Поликлиника и Психијатрија.

Како се наводи у тендерској документацији, комплекс болнице се развијао у периоду од неколико деценија, што је узроковало „обликовну и стилску неуједначеност објеката“. У том смислу, реконструкција седам објеката, доградња и изградња нових објеката треба да буде планирана, пројектована и изведена тако да цео комплекс чини јединствену урбанистичку и архитектонску целину.

Повезане вести