Већа сигурност на прелазу „Мала Босна“

foto: Infrastruktura železnica Srbije

Обновљен је и последњи путни прелаз у Сремској Митровици. Реч је о изузетно фреквентном прелазу у насељу Мала Босна, на магистралној прузи Београд Центар – Стара Пазова – Шид – државна граница.Зашто је важно: Сигурнији прелазак аутомобила и камиона преко пруге.

После реконструкције путни прелаз „Мала Босна“ који се налази на ширем подручју железничке станице Сремска Митровица, на раскрсници улица Петра Прерадовића и Новосадске, пуштен је у саобраћај.

У Сремској Митровци сада су сви путни прелази обновљени. „Инфраструктура железнице Србије“ је на тај начин безбедност саобраћаја подигла на знатно виши ниво. Тако је, у Лаћарку септембра прошле године на прелазу аслафтирана стаза за бициклисте и пешаке, а у самој Сремској Митровици изграђен је и подвожњак, којим је денивелисан железнички и друмски саобраћај.

Радове, вредне око 7,5 милиона динара на обнови „Мале Босне“, заједнички су финансирали „Инфраструктура железнице Србије“ и Град Сремска Митровица. „Инфраструктура “ је реконструисала путни прелаз и поставила гумене панеле, док је „Срем Пут“ из Руме обновио прилазне путеве.   

Повезане вести