Војни аеродром у Батајници добија хангаре за смештај “мигова”

foto: Ministarstvo odbrane

На војном аеродрому “Пуковник пилот Миленко Павловић” у Батајници биће подигнути нови хангари за смештај авиона Миг-29, чиме ће бити створени услови за квалитетно чување и одржавање ових летелица.Зашто је важно: Инфраструктура за смештај авиона на батајничком аеродрому уништена је током НАТО агресије 1999. године, а ово је досад највећа инвестиција у обнову.

Војнограђевинска установа Београд расписала је тендер за израду техничке документације за изградњу објеката за смештај борбених авиона.

У тендеру је наведено да је планирана изградња 8 монтажних хала за смештај МиГ-ова 29 и још једног, деветог објекта за смештај средстава за њихово осплуживање уз стајанку „Б“ на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић”.

Тражена техничка документација обухвата идејно решење и главни пројекат са свим детаљима неопходним за извођење радова. Инвеститор изградње је Војнограђевински центар Београд, као извршни орган Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране.

Локација за градњу обухвата површину од око 4 хектара, а градиће се осам приземних слободностојећих лучних хала (4 проточне и 4 непроточне) величине од по 525 м², укупне површине 4.200 квадрата.

Нови хангари ће, осим осам авиона типа миг 29 , бити намењени и смештају других домаћих и страних ваздухоплова.

Повезане вести