За Моравски коридор дозволе по хитном поступку

Foto Saobraćajni institut CIP

Грађевинске дозволе и сва неопходна одобрења и документе која прате изградњу Моравског коридора набављаће се по – хитном поступку, тврде у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Зашто је важно: Циљ састанка са главним извођачем да се убрза реализација Моравског коридора.

На састанку са представницима главног извођача конзорцијума „Бехтел Енка“ у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, усаглашене су све активности које су потребнe да се пројекат реализује сходно планираној динамици и циљевима.

Циљ састанка је да се убрза реализација овог националног пројекта и коридора који ће спојити пола милиона становника централне Србије. Министарство грађевинарства је због доласка страних радника контактирало надлежна министарства како би се убрзала процедура добијања радних виза. У међувремену је постављен и камп за стране путаре.

Из Министарства грађевинарства истичу да када су у питању грађевинске дозволе и експропријација, ту неће бити одлагања, јер ће одобрења морати да се реализују по хитном поступку. Како тврде, радиће се и ноћу како би се обезбедиле сва неопходна документа.

Тренутно су у току радови на изградњи моста преко Јовановачке реке и пруге код Ћићевца, који ће бити дуг приближно 500 метара.

Овај коридор ће бити први дигитални ауто-пут у нашој земљи, пошто ће целом својом дужином имати најсавременију телекомуникациону инфраструктуру. Изградњом ове саобраћајнице биће повећана доступност општинским центрима, привредним зонама и туристичким дестинацијама. 

Током изградње овог ауто-пута, који се гради за максималну дозвољену брзину од 130 километара на час, биће изграђено укупно 11 петљи и 130 осталих објеката, од чега 71 мост, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуст.

Повезане вести