За опремање пет вртића-центара кластера 21 милион динара

foto: Pexels

Представници градова и предшколских установа из Београда, Новог Сада, Пирота, Лознице и Чачка потписали су са ресорним Министарством просвете, уговоре о опремању пет вртића – центара кластера у којима ће се, у циљу едукације, организовати стручне посете запослених из других предшколских установа у Србији, размена искуства и реализација једнодневних стручних скупова.Шира слика: Вртићи – центри…

Васпитачи из вртића центара кластера обучени су за вођење стручних размена, а обезбеђена је и континуирана стручна подршка Института за педагогију и андрагогију.

Вртићи–центри кластери су једна од мера којом се стварају услови за унапређивање квалитета предшколског васпитања и образовања,  обезбеђује подршка васпитачима и јачају њихове компетенције за реализацију Програма „Године узлета“.

Пројектом су обезбеђена и додатна средства за опремање 107 предшколских устанoва комплетима ниског мобилног намештаја и ИКТ опреме у износу од милион евра.

Држава, на овај начин, даје подршку предшколским установама у увођењу и примени нових Основа програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“.

Подршка обухвата опремање вртића кластер-центара, обуке за 14.000 васпитача, менторску подршку за 168 вртића, израду и штампу шест различитих приручника вредна је 4.300.000 евра.

Поред тога, уз подршку Пројекта, изградњом, доградњом и адаптацијом вртића обезбеђује и 11.000 нових места за малишане у вртићима широм Србије.

Повезане вести