Замена контингента Војске Србије у Централноафричкој Републици

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су се припадници Војске Србије који су од новембра прошле године били ангажовани у саставу мировних снага Уједињених нација у Централноафричкој Републици вратили у земљу, након успешног учешћа у овој мировној операцији.Зашто је важно: У претходних готово осам месеци, контингент Војске Србије, у чијем су саставу били…

Њих је заменио нови контингент, који је данас стигао у престоницу Централноафричке Републике Банги, где се наша војна болница налази.

Српска војна болница, која је од пре две године потпуно аутономна и самоодржива, обезбеђује прву и другу линију здравствене заштите особља Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а осим за војну болницу нивоа 2+ своје припаднике ангажује и као штабне официре и војне посматраче.

Повезане вести