Завршен Интернистички блок у Панчеву

foto: Opšta bolnica Pančevo

Завршена је реконструкција Интернистичког блока у панчевачкој Општој болници и први пацијенти су већ смештени у нове капацитете.Зашто је важно: Пацијенти који гравитирају ка панчевачкој болници после тридесет година добили су савремене услове за лечење.

Покрајинска влада уложила је 744 милиона динара за опремање и реконструкцију 8.000 квадрата Опште болнице Панчево, најважније здравствене установе у Јужном Банату. Од јуна 2016. године за набавку опреме издвојено више од 200 милиона динара, а за саму реконструкцију Интернистичког блока Опште болнице Панчево 544 милиона динара.

Веома је значајно пресељење грудног одељења, онкологије и неурологије, која новим размештајем добија собе за дневну болницу, а капацитет повећава са 16 на 40 постеља.  Неурологија и Грудно одељење су били на нивоу 19. века, без санитарних чворова као што је било и интерно одељење. Сада у овом крилу ради шест служби у врхунским условима.

Ургентно-пријемна служба сада се налази на другом улазу у болницу, потпуно другачије конципирана. Лакше се примају хитни случајеви и санитет, а направљена је и рампа за улаз пацијената у колицима. На одељењу физикалне терапије, које годинама није функционисало због прокишњавања, базен скоро никада није био у функцији. Сада је на располагању пацијентима.

Повезане вести