Завршена реконструкција Клинике за интерне болести КЦВ

foto: Klinički centar Vojvodine

У санацију објекта Клиничког центра Војводине, који је реновиран после 60 година од изградње, уложено је око 682,4 милиона динара.Зашто је важно: У току претходне године, у КЦВ обављено је преко два милиона амбулантних услуга и хоспитализовано 40.000 пацијената. У наредном периоду ће сви они којима је здравствена помоћ потребна у КЦВ имати много боље…

У Клиничком центру Војводине, после 60 година од изградње, отворена је комплетно реконструисана Клиника за интерне болести, у којој су смештене Клиника за нефрологију и клиничку имунологију, Клиника за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, Клиника за гастроентерологију и хепатологију и Клиника за хематологију.

Реч је о објекту укупне површине 5.100 квадратних метара чију су реконструкцију заједнички финансирали Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије и Покрајинска влада Војводине, преко ресорног секретаријата, у укупној вредности 682,4 милиона динара.

Капацитет реконструисаних клиника за интерне болести је 163 постеље.

У њима ради 100 лекара и 200 медицинских сестара.

Санација Клинике за интерне болести почела је на пролеће ове године. Радови су текли по плану и завршени су у предвиђеном року. Наставља се реконструкција свих клиника Клиничког центра Војводине. Почиње санација самог Клиничког центра и изградња ламела „Б“ и „Ц“. Како је раније најављивано, нови објекат блокова „Б“ и „Ц“ имаће око 30.000 квадрата, хирушки блок са 16 операционих сала, јединице интензивне и полуинтензивне неге и станционар. Биће укупно 348 кревета, а у склопу објекта биће и одељење радилогије, нуклеарне медицине, централне стерилизације и централна лабораторија. Рок за завршетак радова је око три године.

Повезане вести