Завршница грађевинских радова на обилазници око Београда

foto: Putevi Srbije

Грађевински радови на Сектору 6 обилазнице око Београда, улазе у саму завршницу.Шира слика: Неопходна је максимална мобилност, како би пројекат био завршен до марта следеће године.

Радови се изводе на свим мостовима и на целој траси и остала је још само једна деоница. После више од 30 година, очекује се да кроз Београд наредног лета неће бити гужви.

Како тврде надлежни, важно је задржати динамику, те да се сви проблеми на које се наиђе ефикасно решавају. Иначе, током градње обилазнице око Београда, било је проблема са експропријацијом, али ови проблеми су решени на задовољство свих.

Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километра.

У априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача и Петлово Брдо, док је Сектор 5 обилазнице око Београда, са тунелом Стражевица отворен за саобраћај у јуну ове године.

Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Power Construction Corporation of China Ltd“ и азербејџанском компанијом „Azvirt“.

Повезане вести