Железничка станица Прокоп биће завршена до 20. октобра (фото+видео)

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће радови на изградњи нове железничке станичне зграде у Београд Центру бити завршени до 20. октобра, Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.Зашто је важно: Очекује се да ће целокупни радови на станици Београд Центар у Прокопу бити окончани до краја 2024. године. На тај начин ће, након скоро…

Нова железничка станица у Београд Центру гради се на коти 105 и биће површине од око 5.600 квадратних метара, у потпуности за потребе пријема и отпреме путника.  Пројектована је изнад десет колосека и шест перона, а граде се и сви потребни станични и комерцијални садржаји.

Изградњу станичне зграде у Београд Центру финансира партнер у овом пројекту, компанија „Railway City“.

Почетку изградње нове станичне зграде, претходио је завршетак радова на плочи железничке станице Београд Центар, на коти 105, чиме су се стекли услови за почетак изградње нове станичне зграде у Прокопу.  Подсећамо да је у станици Београд Центар на коти 105 претходно изграђена, проширена и промењена бетонска конструкција површине од скоро 50 хиљада квадратних метара.

Упоредо са тим, урађена је пројектна документација за изградњу станичне зграде у Београд  Центру. „Инфраструктура железнице Србије“ дала је сагласност на урађену пројектну документацију, чиме је потврдила да будућа станична зграда испуњава све потребе редовног, безбедног и несметаног рада и функционисања железнице, железничког саобраћаја, запослених и корисника услуга.

video: Infrastrukture železnica Srbije

Повезане вести