Ко гради новопазарску болницу (видео)

foto: Opšta bolnica Novi Pazar

Нови Пазар се припрема за сређивање болнице. Изабран је извођач изградње, доградње и реконструкције.Зашто је важно: После комплетне обнове и проширења, овај здравствени центар ће бити подигнут на ниво клиничког центра.

Јавни позив је био суспендован због жалбе једног од учесника. Тендер је касније продужен, жалба одбачена, а посао је додељен конзорцијуму који предводи новосадска фирма ГАК. Када радови крену, очекује се да ће бити готови за нешто више од годину дана.

Вредност посла је процењена на 5,1 милијарда динара, а радови обухватају изградњу двоспратног објекта Психијатрије, од око 2.000 квадрата, у оквиру постојећег комплекса и надоградњу и реконструкцију објекта Дома здравља, Интерног одељења и објекта Хирургије.

У радове улази и изградња котларнице на биомасу и трафо-станице.

Влада Србије определила је 30 милиона евра за овај пројекат у Новом Пазару. Радови ће бити финансирани из Канцеларије за јавна улагања. Подeљени су у две фазе. Прва фаза пројекта вреди око 20,7, а друга 9,3 милиона евра. У другој фази  је  предвиђено је рушење Инфективног и Дечјег одељења. Ту ће бити изграђени нови објекти за та два одељења. У овој фази предвиђена је изградња новог Рехабилитационог центра, реконструкција Грудног одељења, као и изградња кухиње и вешераја.

Повезане вести